Prædiken tager udgangspunkt i Rom 8, og det er 3. del af serien om Romerbrevet. Kap. 8 handler i høj grad om Helligåndens arbejde i os. Vi ser, at de områder i vores liv, som vi kæmper med og gerne vil se en udvikling i, det er netop her, at Helligånden hjælper os. Helligånden hjælper os med vores egoisme, og forsikrer os om, at vi er Guds børn, så vi kan handle frit og givende over for andre. Helligånden hjælper os til at gå sammen med Jesus til en lidende verden. Helligånden hjælper os med at fastholde håbet, idet Jesu sejr over døden også bliver vores sejr. Helligånden hjælper os med at bede, når vi er tomme for ord, så stilheden baner vej for hjertes forvandling på et plan dybere end ord.
Tomas Helmich-Olesen
Tomas taler over Joh 8, 31 -38, og kommer ind på vores forhold til sandheden, vores forhold til synd, og til sidst, hvad vi skal bruge vores frihed til, nemlig at tjene hinanden.
Intentionen er, at vi alle, uanset hvor vi er, må tage et skridt yderligere i vores efterfølgelse af Kristus.
Prædikenen er fra Johs. 6 og fokus er rettet mod vores relation til Kristus. Vi ser på, hvilket liv, han udfordrer os til at leve, og hvordan vi kan tage skridt i tro hen imod det liv.
Tomas går videre med sin serie om Johannesevangeliet og er kommet til Johs. 5:19-30:
-
Hvem er Jesus? - det svarer Johannes på i denne passage.
Han er ét med Faderen, han har magt til at oprejse mennesket fra døden, og han har magt til at dømme mennesket. -
Hvad betyder det for os i dag?
Det betyder, at vi gennem Jesus kan være et med Faderen, at Jesus vil oprejse os igen efter døden til nyt liv, og at vi ikke skal dømmes engang, fordi Gud allerede har dømt Jesus ved hans død på korset.
Vi kan derfor leve som frie mennesker i Jesus. Vi behøver ikke at frygte død og dom, for Jesus har overvundet dem.
Video fra gudstjenesten er her: https://vimeo.com/401954208.
2020 er netop startet, og med et nyt år kommer nye muligheder, men også mange bekymringer. En af disse voksende bekymringer er klimaet. Hvordan ser vi på det som kristne, og hvad er vores rolle i denne omfattende krise?
Og hvad er Guds perspektiv midt i det hele – er der et håb?
Guds magtdemonstration på Karmels bjerg blev skelsættende for Israel.
De havde frem til da 'redet på to heste' i deres gudsdyrkelse. Men nu kunne de se, hvem der er den sande Gud, og fik dermed mulighed for at omvende sig og følge Gud, og Gud alene.
Det virker så indlysende for os i dag, hvad Israel skulle have gjort dengang. Hvordan kunne de overhovedet finde på at følge Ba'al?
Men hvordan er det egentlig med vores liv i dag? Er det så indlysende enkelt at følge Gud, og hvad kunne vores tids Ba'al-dyrkelse være?
I vores samfund kan vi relativt nemt finde tendenser, som minder om afgudsdyrkelse, men kamppladsen bliver først rigtig interessant og svær at indse, når vi rykker spørgsmålet fra dengang på Karmel til mig på Karmel.
For hvor er det i mit liv, at jeg har en dobbelt gudsdyrkelse? Det kan vi umiddelbart ikke selv se, da vi skjuler det for os selv. Eller måske vil vi ikke indse det, for vi tror, at vi mister noget værdifuldt i vores liv ved at opgive denne dobbelthed. Men Guds ild hjælper os til at se, hvem vi er, og Guds ild renser os for det, der ikke kan bestå. Så vi ender med dette ene, alene at følge Gud.
I forbindelse med serien læser vi 1. Kongebog kap. 17-19.