Tomas Helmich-Olesen
Teksten er fra Johannesevangeliet anden halvdel af kap. 9. Farisærerne prøver at forstå helbredelsen af den blinde mand, og hvem Jesus er, men er ikke villige til at opgive deres egen Gudsopfattelse. Derfor afviser de Jesus. Den blinde mand derimod, bliver seende i både fysisk og åndelig forstand. Prædiken tager udgangspunkt i spændingsfeltet mellem farisæerne og den blinde mand - det er ofte der, hvor vi står. På den ene side har vi svært ved ligesom farisæerne at se og tage imod det nye, som Kristus kommer med, og på den anden side ønsker vi ligesom den blinde mand, helbredelse og tro.
Prædiken tager udgangspunkt i Rom 8, og det er 3. del af serien om Romerbrevet. Kap. 8 handler i høj grad om Helligåndens arbejde i os. Vi ser, at de områder i vores liv, som vi kæmper med og gerne vil se en udvikling i, det er netop her, at Helligånden hjælper os. Helligånden hjælper os med vores egoisme, og forsikrer os om, at vi er Guds børn, så vi kan handle frit og givende over for andre. Helligånden hjælper os til at gå sammen med Jesus til en lidende verden. Helligånden hjælper os med at fastholde håbet, idet Jesu sejr over døden også bliver vores sejr. Helligånden hjælper os med at bede, når vi er tomme for ord, så stilheden baner vej for hjertes forvandling på et plan dybere end ord.
Tomas taler over Joh 8, 31 -38, og kommer ind på vores forhold til sandheden, vores forhold til synd, og til sidst, hvad vi skal bruge vores frihed til, nemlig at tjene hinanden.
Intentionen er, at vi alle, uanset hvor vi er, må tage et skridt yderligere i vores efterfølgelse af Kristus.
Prædikenen er fra Johs. 6 og fokus er rettet mod vores relation til Kristus. Vi ser på, hvilket liv, han udfordrer os til at leve, og hvordan vi kan tage skridt i tro hen imod det liv.