I dåben bliver vi begravet sammen med Jesus til døden, for dernæst at blive oprejst og leve et helt nyt liv. Paulus skriver om det i Rom. 6:1-11. Er det blot en teologisk forklaring og forståelse eller har det konkret indvirkning på vores liv?
Prædiken
Temaet i prædikenen er at forstå Guds væsen Det er ikke alt ved Gud, vi kan forstå. Noget af det gør ikke så meget - andet gør ondt. Hvad gør vi, når Guds ubegribelighed gør ondt?
Teksten er fra Joh.7:37-39; 20:21-23; Rom.8:14-16 og 1Kor.12:3b, hvor vi hører om at modtage Helligånden og modtage det helt nye himmelske liv som Gud giver os.
Vi vil tage udgangspunkt i Salme 119, hvor der blandt andet står: Salme 119:72: Den lov, du har givet, er bedre for mig end tusind stykker guld og sølv. Salme 119:162: Jeg fryder mig over dit ord som en, der får et vældigt bytte. Salme 119:105: Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti. Salme 119:111: De er mit hjertes glæde. Her er masser af bibelglæde! Men hvordan hænger disse vers sammen med, at vi ikke altid mærker en glæde over Bibelen men måske oplever bibellæsning som en byrde? Eller en dårlig samvittighed? Hvordan kan vi opmuntre hinanden til at tage Guds ords sandheder til os og flette Guds ord ind i vores hverdag? Vi skal ikke læse i Bibelen for Guds skyld men for vores egen.
Talen handler om at finde sin identitet midt i en tid, som er præget af præstation og en høj grad af selvcentrering og hvordan vi kan lade os inspirere af Paulus og hans selvopfattelse og finde ud af, i kraft af hvem og hvad, at forstå os selv.
Folk, der fulgte Jesus, blev kaldt disciple. Er vi også Jesu disciple? Hvis så, hvorfor skal vi være det og hvordan er vi det her i 2023
I Johannes 17,9-23 hører vi om Jesu ufattelige kærlighed til os og det privilegium det er - ikke bare for evigheden, men her og nu. Og om kærligheden som det skaber i hjertet, så det ikke efterlader os i apati og med hænderne i skødet, men sender os ud i den hverdag, som Gud har givet os med lys og håb.
Hvad er nåde? Forstå hvad dette helt centrale begreb i den kristne tro er - og hvad nåden gør i os og igennem os.
Teksten er Lukas 14. 7-14 - hvor Jesus udfordrer os til at sætte sig nederst og at invitere de svageste.
Temaet i prædikenen er Guds nåde defineret af Bibelen Umiddelbart tænker forbinder de fleste begrebet "nåde" med overbærenhed og tilgivelse - hvilket også er sandt. Men hvordan kunne f.eks. Paulus tale om nåden, nærmest som en følgesvend "Guds nåde, som har været med mig" (1Kor 15:10) og hvordan kan jeg leve mit daglige liv med den samme erfaring?
Vi hører, i 1. Mosebog 16:7-13, om Hagar, en egyptisk slavekvinde, som oplever at blive mødt med Guds kærlighed og nåde.
Teksten er fra Judas 1:17-25. Vi hører, hvordan vi finder mod og styrke til at sejre med Kristus, i en verden præget af åndelig modstand. Prædiken punkter: - At kende vores kampmiljø - At vedligeholde og anvende de sejrende våben Gud har givet os - At stole på Hærskarers Herres evige hengivelse til os