Børnehjemmet La Aljaba i Colombia

Igennem flere år har Højnæskirken støttet Børnehjemmet La Aljaba beliggende i San Antonio de Tequendama, Cundinamarca, Colombia.

Støtte- og kontaktgruppen i Danmark består af en række personer fra Højnæskirken: Anita Elsa Steffensen, der jævnligt besøger La Aljaba, Torben Pardo Hansen (har arbejdet der i 2½ år som volontør), Martin Bramming, Lars Madsen samt Inge-Marie og Michael Bramming.

Maritza og Wilmer SimancasLa Aljaba (der betyder pilekogger) er et evangelisk kristent børnehjem, som bliver drevet af pastorerne Wilmer og Maritza Simancas (billedet), der selv har 3 voksne børn. Wilmer & Maritza kom til tro i 1992. Året efter fik de et kald fra Herren til at vie deres liv til børn som pga. vold eller omsorgssvigt stod ubeskyttede i en ond verden.

I 2003 oprettede de La Aljaba efter 10 års ledererfaring fra et børnehjem. Efter 7 år i et mindre lejet hus fik de i 2010 mulighed for at købe en velegnet ejendom kaldet La Esperanza. Her har de god plads, mange værelser og en dejlig have med legeplads og swimmingpool. Desuden er der forskellige udhuse. Til trods for, at ejendommen ligger på en meget skrånende grund, er der også mulighed for at have en nyttehave til husbehov og en lille plantage. Målet er at være så selvforsynende som muligt samt at have en indtægtskilde.

La Aljaba har et godt samarbejde med de lokale myndigheder i San Antonio del Tequendama, der ligger smukt placeret i 1.500 meters højde ca. 1 times kørsel fra Bogota. Her går børnene i skole, og Wilmer er ulønnet pastor i en lille evangelisk menighed.

Der bor pt. 7 børn på hjemmet i alderen 6-15 år. Igennem årene har de haft flere børn boende. Nogle har haft mulighed for at flytte tilbage til deres oprindelige familie, og andre er blevet voksne.

Retrætebygning (tv.), medarbejderbolig (midt bag træ) og hovedhuset (th.) hvor familien bor.

Glade børn i poolen ved hovedhuset.

Lektielæsning med Maritza.

Legepladsen.

Klar til at blive kørt i skole i minibussen.

Målet

Wilmer og Maritza har stor erfaring med at genskabe tilliden hos børn, der har oplevet svigt og forsømmelse i deres korte liv. På La Aljaba bestræber de sig på at skabe disse nødvendige og trygge rammer.

Børnene er født i Bogotás slumområder og har enten mistet én eller begge forældre. På hjemmet oplever de kærlighed og faste rammer for deres hverdag. Her er de en del af en familie, hvor de også hører, at Gud elsker dem og aldrig vil slippe dem. 

Målet er at hjælpe børnene til at blive gode og ansvarlige borgere. Vi ønsker at hjælpe dem til en videreuddanelse, så de kan skabe sig deres egen fremtid i samfundet og en dag være i stand til at stifte familie og have deres eget hjem.

Volontør

Det er muligt at rejse til La Aljaba som volontør (ung eller senior), fortrinsvis til praktisk arbejde med vedligehold af have, plantage og bygninger.

Økonomi

La Aljaba har siden starten været økonomisk afhængig af gaver fra Danmark, og står over for nye og store økonomiske udfordringer.

Derfor er alle gaver velkomne – store som små - du kan være med til at gøre en forskel!

La Aljaba er en registreret forening i Colombia med en lokal bestyrelse og revisor.

Alle gaver til børnehjemmet indbetalt til Højnæskirken (Frimenigheden Kristent Fællesskab) er fradragsberettigede efter ligningsloven §8A stk.2 og formidles ubeskåret videre til La Aljaba i Colombia.

Hvis du ønsker at vide mere om hvordan du kan støtte børnehjemmet venligst kontakt kontoret via kontor@hoejnaeskirken.dk 

Kontakt gerne Anita via e-mail anitasteffensen@hotmail.com, hvis du har spørgsmål til arbejdet.